O nas

Podjetje freeNET d.o.o. je bilo ustavljeno leta 2009 z namenon ponujanja brezžičnih telekomunikacijskih storitev. V začetku našega delovanja smo ponujali le storitve brezžičnega dostopa do interneta. Zaradi nenehnega razvoja in uvajanja novih tehnologij smo našo ponudbo razširili še z storitvami digitalne telefonije in IP televizije. Na osnovi predhodnih dolgoletnih izkušenj z administracijo strežnikov (Windows in Linux) smo se odločili, da našo ponudbo razširimo še z možnostjo zakupa virtualnih strežnikov in SSL certifikatov.

Kot ponudnik brezžičnih storitev se ukvarjamo tudi z dejavnostjo izgradnje žičnih (optičnih) omrežij. Ob tem seveda nudimo tudi kvalitetno ter strokovno storitev varjenja optičnih vlaken. Našo ponudbo pa smo na podlagi pridobljenih novih kadrov razširili še z storitvijo digitalnega merjenja satelitskih-antenskih signalov.

Ker naročnikom želimo ponujati kvalitetne storitve smo postali LIR kar pomeni, da smo aktiven član organizacije RIPE NCC in uradni internetni registrar za Slovenijo. Naša internetna povezana ni odvisna od slovenskih ponudnikov interneta. Kot člani organizacije uporabljamo lasten IP naslovni prostor. V upravljanje pa smo prejeli več tisoč IPv4 ter IPv6 naslovov.

ncc member logo